Sklopljen ugovor o obnovi kurije Normann

  • Naslovnica
  • Sklopljen ugovor o obnovi kurije Normann

Nakon provedenog postupka javne nabave proteklog četvrtka, 26. kolovoza, Općina Bizovac, zastupana po općinskom načelniku Srećku Vukoviću, sklopila je ugovor s osječkom tvrtkom „Presing“ koju je zastupao direktor Josip Grubišić o izvođenju radova u sklopu EU projekta „Čuvarica baštine u srcu Bizovca“.

Projektom obnove bizovačke kurije Normann, vrijednim 6 milijuna kuna, planira se izvesti rekonstrukcija i opremanje zaštićenog kulturnog dobra s ciljem stvaranja prostora za prezentaciju i interpretaciju kulturne baštine Općine Bizovac.

Obnova dvorca Norman podrazumijeva njezino cjelovito uređenje na način da se optimalno uskladi buduća namjena s izvornim vrijednostima utvrđenim konzervatorskom studijom čije smjernice ukazuju da je na zgradi potrebno završiti obnovu pročelja, temeljito urediti interijer, podrume, dvorište, postaviti nove instalacije za vodovod, kanalizaciju, grijanje, električnu energiju, telekomunikacije i drugo.

Planirajući buduću namjenu prostori kurije iskoristiti će se i urediti za knjižnicu, galeriju, etno zbirke, multimedijalnu i konferencijsku dvoranu.

Potpisanim ugovorom izvođač se obvezao izvesti radove u roku od 18 mjeseci.