Događanja

Olimpijada starih sportova Brođanci
Olimpijsko selo Brođanci smješteno je na južnom dijelu Općine Bizovac udaljenom od Bizovca 6 km na cesti Bizovac Čepinski Martinci.
Brođanci su nadaleko poznati po Olimpijadi starih sportova utemeljene  25. veljače 1973. godine kao sportska i kulturna manifestacija s ciljem očuvanja i njegovanja narodnog blaga i narodne baštine ovoga kraja. U Brođancima se, svake zadnje nedjelje u kolovozu, održava natjecanje u raznovrsnim starinskim sportovima kojima su se zabavljali pastiri čuvajući stada, poljodjelci u predahu i djeca u igri. To su sportovi kojima su nekoć mladići pokušavali zadiviti svoje izabranice ili se natjecali s mladićima iz susjednog sela. Danas, pak, sportske discipline poput kandžijanje, tokač, potezanje konopa, bacanja kamena s ramena, gađanja potkova, ili trčanja u vrećama nemaju ozbiljan natjecateljski karakter, ali osiguravaju sjajnu zabavu kako sudionicima tako i posjetiteljima već gotovo pet desetljeća, svake godine  zadnje nedjelje u mjesecu  kolovozu.

Bizovačke ljetne večeri

Festival dobre zabave, sporta, glazbe i tradicijske umjetnosti

Ovo je višednevna zabavno glazbena i sportska manifestacija utemeljena u Bizovcu  2003. godine. U novije vrijeme održava se svake godine treći vikend u mjesecu srpnju pod pokroviteljstvom Općine Bizovac i uz pomoć nekoliko mjesnih udruga na prostoru prostranog parka i dvorišta kurije Normann-Prandau i sportskim terenima bizovačke osnovne škole. Na velikoj modernoj pozornici posjetiteljima se predstavljaju popularni pjevači, glazbenici, estradni umjetnici, folklorne grupe i glazbeni sastavi. Posebna atrakcija događaja je tradicionalni bizovački turnir ulica koji se igra još od sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Sve više sudionika privlači i biciklijada, a prvoga dana programskih događanja predstavljaju se najbolji majstori fiš-paprikaša. Pod ogromnim bijelim šatorom s nekoliko punktova nude se hladna osvježavajuća pića i domaći kulinarski specijaliteti. Pozornost publike privlače izložbe umjetnina, starih fotografija i rukotvorina. Tijekom nekoliko večeri okupe se brojni mještani, prijatelji, čitave obitelji, stari i mladi, gosti iz svih krajeva svijeta kako bi zajedno uživali, dobro zabavljali, plesali i pjevali ne misleći na svakodnevne teškoće i brige.

Proljeće u Cretu

Vrijedni marljivi članovi Kulturno umjetničkog društva „Cret“, svake godine u drugoj polovici mjeseca svibnja organiziraju zanimljiv folklorno glazbeni događaj koji na jednom mjestu okupi  ljubitelje folklorne umjetnosti i dobre glazbe.

Ljetni susreti u Samatovcima

Najmlađa manifestacija kulturno zabavnog i sportskog karaktera na području Općine Bizovac održava se  prvih dana ljeta u organizaciji nogometnog kluba „Sloga 1958 Samatovci“.